Cercle knokt zich voorbij tegenslagen en wint met 2-4

Cercle Brugge heeft geen last gehad van het uitvallen van Tom De Sutter. De Bruggelingen kwamen snel op achterstand, maar zetten de situatie in de tweede helft vakkundig recht. Toen Deflandre rood kreeg, ging het licht uit bij de thuisploeg.

pirombouts

Dendertrainer Boskamp dropte wegens blessures en schorsingen de nieuwkomers Berthelin, Sanchez en Zewlakow in de ploeg. Met succes: de match was nog geen twee minuten oud of de 1-0 stond al op het scorebord. Munyaneza legde af voor Barbé en zijn vlam verdween voorbij Verbist. Dender op rozen en de thuisploeg kon het geliefkoosde counterspelletje spelen en teren op de flitsen van de pijlsnelle Munyaneza en Sylla.

Cercle zag het op het kwartier nog wat zwarter in, want Iachtchouk viel uit met een hersenschudding en gescheurd trommelvlies. De bezoekers probeerden het spel in handen te nemen, maar gevaarlijk werden ze niet. Sergeant vlamde naast en Snelders kopte veel te zwak op doel.

Scheidsrechter Breda haalde zich de woede van de Denderfans op de hals met een reeks discutabele beslissingen. Boskamp en Asselman mochten de rest van de match vanuit de tribune volgen. Eén keer kwam Cercle er door en het was prijs: Nyoni tikte een voorzet van Serebrennikov aan de tweede paal binnen.

Dender werd koud gepakt na rust: Snelders benutte een afgeweerde knal van Nyoni. Gombani en Sergant konden de match in een definitieve plooi leggen, maar verzuimden. Toen Deflandre een trekfout maakte in de zestien leek de match gespeeld, maar Munyaneza bracht de spanning terug in de match. Cercle kreeg nog voldoende kansen om de score aan te dikken, maar enkel De Smet was koel genoeg voor doel.

Lieven VAN DEN BOGAERD

Scheidsrechter:

Stéphane Breda.

Toeschouwers:

4.500.

DENDER:

Berthelin, Deflandre, Mvemba, De Rijck, Vanderbiest, Barbé, Sanchez, Servaes, Sylla, Munyaneza, Zewlakow.

CERCLE BRUGGE:

Verbist, Portier, Hasi, Gombani, Van Mol, Viane, Iachtchouk, Boi, Serebrennikov, Sergeant, Nyoni.

Doelpunten:

2' Barbé 1-0, 45' Nyoni 1-1, 50' Snelder 1-2, 78' Serebrennikov 1-3 (strafschop), 80' Munyaneza 2-3, 90' De Smet 2-4.

Vervangingen:

13' Iachtchouk door Snelders, 54' Servaes door Oumouri, 74' Nyoni door De Smet, 78' Vanderbiest door Gerets, 82' Barbé door Peeters, 90' Sergeant door Dewulf.

Gele kaarten:

Zewlakow, Vanderbiest, Gerets.

Rode kaart:

Deflandre (2x geel).