Bergen wint met 1-2 van Lokeren en wordt zo zestiende

Bergen heeft zijn vierde zege van het seizoen behaald op het veld van Lokeren. De Henegouwers kwamen meteen na rust 0-2 voor. Een tegengoal van Carevic kon het feest voor Bergen niet meer bederven. Voor Bergen meteen een tweede zege op rij met Albert Cartier als trainer.

pirombouts

BR>

De bezoekers tekenden voor een blitzstart. Uit hun eerste aanvalsactie puurden ze meteen de openingstreffer langs Brahami, op aangeven van Nicaise. Lokeren ging met veel overgave op zoek naar de gelijkmaker, maar Bergen beet stug van zich af en behalve een kopbal van Pavlovic tegen de onderkant van de staander kon het nauwelijks voor dreiging zorgen.

Probeerde Leekens met de inbreng van Stijn De Wilde voor Camara na de rust meer aanvalskracht in zijn elftal te brengen, het was Bergen dat een tweede keer kon scoren langs centraal verdediger Duarte die een hoekschop van Brahami staalhard voorbij Lazic kopte.

Maar die 0-2 bleef niet lang op het bord, want tien minuten later knalde Carevic met een onhoudbaar afstandsschot de spanning terug in de wedstrijd. Lokeren ging meteen nadrukkelijk op zoek naar de 2-2 en een viriel Bergen, dat op geen fout min of meer zag, moest in de afweer alle hens aan dek roepen om overeind te blijven. En dat lukte, want een tweede keer scoren zat er voor een aanvallend onthoofd Lokeren - zonder zijn aanvalsduo Golan-Tambwe - niet in. Bergen springt door deze zege over Sint-Truiden in het klassement en staat zo op een voorlopig veilige zestiende plek.

Danny DE TRAZEGNIES

Scheidsrechter:

Bourdouxhe.

Toeschouwers:

4.879.

LOKEREN:

Lazic, Dupré, Carlos, Doll, Madi, Camara, Muharemovic, Pavlovic, Overmeire, Carevic, Armoumen.

BERGEN:

Herpoel, Okkonen, Duarte, Mirri, Jay, Brahami, Ragued, Nicaise, Cordaro, Stolica, Roussel.

Doelpunten:

34 Brahami 0-1, 47' Duarte 0-2, 57' Carevic 1-2.

Vervangingen:

46'Camara door Stijn De Wilde, 54' Stolica door Zoko, 69' Nicaise door Nibombe, 76' Roussel door Datti, 87' Overmeire door Tiko.

Gele kaarten:

Armoumen, Okkonen, Nibombe, Duarte, Cordaro.