Sint-Truiden pakt punt op Charleroi: 1-1

STVV behaalde zijn derde punt op verplaatsing, voor de derde keer in Henegouwen en dit keer wél met een doelpunt. Maar een punt behalen tegen een onnoemelijk zwak Charleroi is niet echt een verdienste. Vooral aanvallend bleek Sint-Truiden nog maar eens tekort te schieten.

pirombouts

BR>

Geel-blauw begon schitterend aan de partij. Bij de eerste aanval bediende Pospisil kapitein Delorge, die met een ver schot in de winkelhaak Laquait het nakijken gaf. STVV hield de match goed in handen tegen een verzwakt Charleroi, dat niet meer thuis kon winnen sinds 3 november tegen Dender.

Smolders trapte een eerste kans voor Charleroi ver naast, terwijl Gobec iets later het leer over de lat kruiste. Akpala schoot naast het kader en Chakouri deed hem dat al koppend over. Er was voor STVV geen vuiltje aan de lucht tot Cantaluppi de doorgebroken Akpala net voor het strafschopgebied hinderde. Tim Smolders schilderde de vrije trap over de muur tegen de netten.

Net voor de rust moest Laquait met beide voeten een inswinger van Hendrikx onschadelijk maken. Na de pauze zorgde Chimedza met een kopstoot naast de staander voor het eerste gevaar. Aan de overkant kwamen de kanaries goed weg toen Cantaluppi op de uitkomende Mignolet teruglegde en het leder naast hobbelde.

De Zebra's probeerde meer druk te ontwikkelen. Mignolet ranselde een vrijschop van Smolders van onder de lat en Delorge haalde een kopstoot van Chakouri van de lijn weg. N'Dri joeg de laatste kans naast. Een punt waar beide ploegen niets mee opschieten. De spelers van Charleroi werden na afloop zelfs uitgefloten door de eigen aanhang.

Luc ERALY

Scheidsrechter:

Geldhof.

Toeschouwers:

7.120.

CHARLEROI:

Laquait, Chakouri, Kéré, Sbaï, Diallo, Christ, Leiva, Smolders, Miceli (71' N'Dri), Akpala, Théréau.

SINT-TRUIDEN:

Mignolet, Collen, Cantaluppi, Hayen, Hendrikx, Delorge, Chimedza (91' Van Dessel), Peeters (65' Dreesen), Gobec, Pospisil, Sidibe (76' Wilmet).

Doelpunten:

4' Delorge 0-1, 29' Smolders 1-1.

Gele kaarten:

Cantaluppi, Diallo, Gobec.