Standard verliest twee dure punten tegen Roeselare

Standard deed een slechte zaak in het titeldebat. De Luikenaars kwamen thuis niet verder dan 0-0 tegen Roeselare dat met betonvoetbal uitpakte op Sclessin. De Rouches zien Club Brugge zo 2 punten uitlopen en Cercle naderen tot op 1 punt.

pirombouts

De eerste helft had nauwelijks iets om het lijf. Het slechte veld van Sclessin maakte voetbal over de grond erg moeilijk. De lange bal bracht weinig soelaas. Pas op het half uur mochten we de eerste bal tussen de palen noteren. Dante lanceerde Jovanovic, maar die stuitte op Sierens. Dufer testte de bezoekende keeper daarna meteen opnieuw. Roeselare moest tot net voor de rust op zijn eerste kans wachten. Thompson kopte een vrije trap van Hermach via de vingertoppen van Espinoza naast.

Bij de rust bracht Preud'homme met Mbokani een extra aanvaller. Standard ging de wet dicteren en Roeselare kwam nauwelijks nog onder de druk uit. De Luikse aanvallers doken telkens de vrije ruimte in en het was wachten op een foutje bij de West-Vlamingen. Met nog 20 minuten te gaan mikte Dufer een voorzet van Marcos rakelings over.

Roeselare kreeg stilaan terug vat op de Rouches en neutraliseerde de Luikenaars steeds beter maar een deftige aanval kwam er niet van West-Vlaamse kant. Standard lanceerde nog een zinderend slotoffensief. De Camargo en Jovanovic raakten van dichtbij niet voorbij Sierens en ook Mbokani zag zijn perfecte kopbal uit doel geranseld door de bezoekende goalie. Zo bleven de Rouches op 0-0 steken.

Standard doet door deze puntendeling een slechte zaak. Met de topper tegen Club in het vooruitzicht reizen de Rouches nu met 3 punten achterstand op de leider naar het Jan Breydelstadion. Roeselare vierde zijn duur bevochten puntje als een overwinning.

Stijn JORIS

Scheidsrechter:

Luc Wouters.

Toeschouwers:

27.000.

STANDARD:

Espinoza - Marcos, Onyewu, Sarr, Dante - Dufer, Fellaini, Dembele, Witsel - De Camargo, Jovanovic.

ROESELARE:

Sierens - Mirvic, Smits, Vaesen, El Araichi - Van Loo, Vanderhaeghe, Hermach, Thompson - Akgul, Dissa.

Doelpunten:

geen.

Gele kaarten:

Vanderhaeghe (fout), Mirvic (fout), Sarr (fout), Van Loo (spelbederf).

Vervangingen:

46' Dembele door Mbokani, 83' Jovanovic door Toama, 89' Hermach door Oyen, 92' Dissa door Kpaka.