Sterchele stuit opmars van KV Mechelen: 2-0

Club Brugge kan met een gerust gemoed naar de clash voor de polepositon tegen Standard toeleven. In een uitverkocht Jan Breydelstadion klom blauw-zwart nog voor de rust op voorsprong om daarna vlot te weerstaan aan de Mechelse aanvallen. Via een klasseflits van Sterchele diepte het tenslotte de voorsprong verder uit, eindstand 2-0.

pirombouts

Na een 6 op 6 stokte de opmars van KV Mechelen in Brugge en dat had het vooral te danken aan de heren Sonck en Sterchele. De twee hadden geen last meer van griep en waren duidelijk klaar om hun gram te halen. Na zeven minuten stuurde Leko Sonck binnendoor. De spits mocht alleen op Renard af maar mikte slordig voorlangs. Twee minuten later schoot Sonck, na een snel genomen vrije trap, over.

KV Mechelen herpakte zich en zette de voet naast de competitieleider. Net voor het kwartier zette Geudens met een hard schot Stijnen aan het werk. De Clubdoelman had duidelijk niet de minste last meer van het knieletsel dat hem in de midweek van de Rode Duivels weghield en duwde met een knappe redding de bal in hoekschop.

Vijf minuten later werd balverlies van Ivens door de bezoekers duur betaald. De Mechelse verdediger miste compleet zijn controle en zag Sterchele profiteren. De spits, die tot zaterdagochtend met griep onder de lakens bleef, schoof de bal laag onder Renard door.

Zestig seconden later kon de averij voor Malinwa nog hoger oplopen. Opnieuw ging Ivens in de fout. Sonck was er als de kippen bij om uit te halen. Een prima Renard hield Mechelen in de wedstrijd. Eerst blokte hij een schot van Sonck en ook op de lage uithaal van Sterchele had de Mechelendoelman een antwoord.

Daarna volgden 20 hoogst middelmatige minuten. Charai kon niet profiteren van balverlies van Valgaeren en net voor de rust verdedigde Ivens opnieuw niet zuiver. Hij mocht een dikke kaars branden dat ook Sonck zich met de bal aan de voet

verslikte

.

KV Mechelen probeerde zich in de herneming met veel enthousiasme weer in het spoor van Club te werken. Veel leverde het niet op. Voor de overdrivemomenten zorgde Club. Renard had een gewelde redding in huis op een uithaal van Priske en ranselde wat later een bal van Sterchele uit de kruising. Toen de ingevallen Vermeulen de bal potklaar teruglegde voor Sterchele moest ook het Mechelse sluitstuk passen. In de slotminuut blokte Stijnen nog een schot van Persoons.

Dirk MEULDERS

Scheidsrechter:

Pots.

Toeschouwers:

28.146.

CLUB BRUGGE:

Stijnen, Priske, Simaeys, Valgaeren, Maertens, Van Heerden, Geraerts, Leko, Blondel, Sterchele, Sonck.

KV MECHELEN:

Renard, Van Hoevelen, Mbemba, Ivens, Van Goethem, Geudens, Dunkovic, Persoons, Imschoot, Charai, Vleminckx.

Doelpunten:

20' Sterchele 1-0, 71' Sterchele 2-0.

Vervangingen:

67' Sonck door Vermeulen, 70' Dunkovic door Iddi, 79' Van Goethem door Crabeels, 84' Imschoot door Gomez, 85' Van Heerden door Salou, 89' Sterchele door Kucera.

Gele kaarten:

Persoons (fout), Geudens (fout), Valgaeren (fout).

Rode kaart:

72' Mbemba (2x geel).