Westerlo pakt drie punten tegen vernieuwd Moeskroen: 1-2

Het post-Brys tijdperk blijft voor Moeskroen een verhaal in mineur. De Henegouwse club van voorzitter Dufermont haalde maar liefst acht nieuwe spelers binnen, maar dat bracht niet veel zoden aan de dijk. Westerlo won met 1-2. Het krokusrapport van ex-Rode Duivel Enzo Scifo oogt allesbehalve mooi: één op twaalf.

pirombouts

Enzo Scifo had wijzigingen aangekondigd en hield woord: vijf nieuwkomers stonden immers aan de aftrap en Sishuba dropte meteen een lob op de bovenkant van de lat. Nog in dezelfde minuut deponeerde hij de openingstreffer in de voeten van Custovic maar de Bosniër strandde onbegrijpelijk op de doelman. Dat brak de thuisploeg zuur op want op een diefje trapte Wils de 0-1 binnen.

Westerlo ging op zijn elan verder. Chantry keerde een poging van Van Imschoot op de lijn en op het halfuur verdubbelde Delen vanuit de tweede lijn de bezoekende bonus. Wils was voor de koffie nog dicht bij de 0-3.

Geen wissels aan de rust en het verwachte thuisoffensief bleef uit. Integendeel, op het uur kopte Van Den Eede op de bovenkant van de lat. Na een grandioze blunder van Wagemakers kreeg Deranja de aansluitingstreffer op een presenteerblaadje en mocht Stoica debuteren bij de Hurlus.

Moeskroen putte moed uit die eerste goal na de winterstop en creëerde nog gevaar via Sapina en Custovic. Een kwartier voor tijd had Dekelver echter het lot van Scifo's team kunnen beslechten maar hij faalde in de afwerking. Sarki dwong Volders nog tot een parade en Van Imschoot schoof een bal nipt naast. Het matige slofoffensief van Moeskroen leverde, behalve een pegel van een bleke Custovic, niets meer op.

Philippe BOUREZ

Scheidsrechter:

Van De Velde

Toeschouwers:

4.514

MOESKROEN:

Volders, Chantry (79' Oussalah), Teklak, Sapina, Vandooren, Walasiak (62' Stoica), Van Gijseghem, Baseggio, Sishuba, Custovic, Deranja (62' Harbaoui).

WESTERLO:

De Winter, Wagemakers, Events, Corstjens, Delen, Sarki (91' Adams), Wils, Van Imschoot, Farssi (85' Zelenka), Van den Eede, Dekelver (88' Van Hout).

Doelpunten:

20' Wils 0-1, 30' Delen 0-2, 60' Deranja 1-2.

Gele kaarten:

Wils (fout), Sapina (fout), Van den Eede (fout).