Twee Israëlische broers ernstig gewond door raket uit Gazastrook

Twee broers van 8 en 19 jaar oud zijn zaterdag ernstig gewond geraakt door een raket die was afgeschoten vanuit de Gazastrook. De raket kwam neer in een straat in het centrum van Sderot, in het zuiden van Israël. De moeder van de jongens en een andere broer zijn in shock. De 8-jarige jongen moet een deel van zijn benen missen. Israël heeft al met wraak gedreigd.

AP Ned

De Islamitische Jihad zei rond het tijdstip dat de raket insloeg twee raketten in de richting van Sderot te hebben afgeschoten. Eerder zaterdag kwamen er ook al twee raketten in Israël neer, maar die richtten geen schade aan.

Israël probeert de machthebbers in de Gazastrook, Hamas, onder druk te zetten om een eind te maken aan de raketaanvallen die vrijwel dagelijks vanuit het gebied op Israël worden uitgevoerd. Het heeft daartoe onder andere de elektriciteitstoevoer naar het gebied verminderd, maar dat heeft tot nu toe niet geholpen. Nu er zwaargewonden zijn gevallen zou Israël tot een offensief in de Gazastrook kunnen besluit. Meestal richten de raketten geen schade aan.

"Israël zal resolute en afdoende maatregelen nemen om onze burgers te beschermen. We staan niet toe dat Israëlische gezinnen in het centrum van hun eigen steden het slachtoffer worden van Palestijnse raketten", zei regeringswoordvoerder David Baker.