"Tekkon Kinkreet" van Michael Arias wint Grote Prijs Anima 2008

"Tekkon Kinkreet" van Michael Arias heeft zaterdag de Grote Prijs Anima 2008 voor de beste lange animatiefilm behaald. De prijs werd toegekend door het publiek op basis van de stemmen die de film behaalde na de vertoningen.

Belga

"The Tale of How" van het collectief The Blackheart Gang (Zuid-Afrika) behaalde de Grote Prijs Anima 2008 voor de beste korte animatiefilm. Die prijs werd toegekend door de internationale jury van Anima.

De Grote Prijs van de Franse Gemeenschap van België gaat naar "Le Pont" van Vincent Bierrewaerts. Deze film bekoorde de Belgische jury van Anima het meest.

De drie jury's van Anima kenden ook nog een twintigtal andere prijzen toe, in de categorieën internationale kortfilms, reclamefilms en videoclips en Belgische korte animatiefilms. Het was de allereerste keer dat Anima de beste reclamefilms en videoclips bekroonde. Die eer viel te beurt aan de Britse clip "The Horrors - She's the New Thing" van Corin Hardy en de reclamespot "Lloyds TSB - For the Journey" van de Britse Marc Craste.