Judo: Sleeckx wint brons op Super World Cup in Parijs

Onze landgenoot Koen Sleeckx heeft zaterdag op het Super World Cup judotoernooi in Parijs brons behaald in de categorie -73 kg. Hij versloeg in de wedstrijd om het brons Dirk Van Tichelt, nog een landgenoot.

Belga

Sleeckx legde een bijna foutloos parcours af in Parijs. Hij won zijn eerste vier kampen, maar ging in de halve finales onderuit tegen de Moldaviër Sergiu Toma. Dirk van Tichelt verloor zijn vierde wedstrijd, maar knokte zich door de herkansingen en mocht het in de kamp om het brons opnemen tegen Sleeckx. Daarin toonde Sleeckx zich de sterkste, hij haalde het met koka in de gouden score.

Damien Bomboir (-60 kg), vrijgesteld in de eerste ronde, won zijn eerste kamp in Parijs tegen de Turk Oguz, maar verloor een ronde later van de Israëliër Gal Yekutiel. In de herkansingen ging hij onderuit tegen de Nederlander Ruben Houkes. In dezelfde gewichtsklasse gaf Yung Gascard forfait.

Bij de vrouwen verloor Katrien Verheeke (-63 kg) in haar eerste wedstrijd heel nipt van de Finse Johanna Ylinen, en ze mocht niet naar de herkansingen.