België al na twee dagen uitgeschakeld in Davis Cup

België is uitgeschakeld in de Davis Cup tennis. Kristof Vliegen en Olivier Rochus verloren zaterdag het dubbelspel in vijf zwaarbevochten sets. Na 4 uur en 21 minuten stonden de 6-7 (2/7), 7-6 (8/6), 7-5, 5-7 en 6-4 eindcijfers op het bord. Daardoor komen de Belgen, die vrijdag al de twee eerste enkelspelen verloren hadden, op een onoverbrugbare 3-0 achterstand.

Belga

Vliegen en Rochus namen het in Ostrava op tegen Thomas Berdych en Radomir Stepanek, die Tsjechië al op een 2-0 voorsprong gezet hadden. De eerste set ging na een tiebreak naar de Belgen, de tweede was - ook na een tiebreak - voor de Tsjechen.

In de derde set gingen de Tsjechen bij een 5-5 stand door de opslag van Vliegen en trokken ze de set met 7-5 naar zich toe. Vliegen en Rochus bleven knokken en wonnen de vierde set met 7-5. In de vijfde en beslissende set had Tsjechië aan een break voldoende om de wedstrijd te beslissen.

Tsjechië stoot dankzij deze zege door naar de kwartfinales van de Davis Cup. De Tsjechen zullen het van 11 tot 13 april moeten opnemen tegen Rusland of Servië. België speelt een barrageduel om het behoud in de wereldgroep.

Morgen zondag worden de twee nog resterende enkelpartijen afgewerkt.