Furlan wint vierde etappe in Ster van Bessèges, Meersman vijfde

De Italiaan Angelo Furlan heeft zaterdag de vierde etappe van de Ster van Bessèges gewonnen. De 30-jarige Furlan was in een massaspurt sneller dan de Slovaak Borut Bozic en de Nederlander Stefan Van Dijck. Onze landgenoot Gianni Meersman sprintte naar de vijfde plaats en blijft tweede in het klassement.

Belga

De rit met start en aankomst in Allègre-les-Fumades werd gekleurd door een ontsnapping van Hervé Duclos-Lassalle, Cyrille Monnerais, Benoît Sinner, Michael Friedman en David Boucher. Met Duclos-Lassalle en Sinner op goed twee minuten van leider Trofimov kon Bouygues Telecom zich niet te veel rust veroorloven. Toen ook de ploegen van de spurters kwamen meehelpen, was het lot van de vijf vluchters bezegeld.

Na nog een uitvalpoging van Frederik Veuchelen en Denis Robin werden de koplopers ingelopen op minder dan 15 kilometer van de finish. Na 151,7 kilometer was de masaspurt een kolfje naar de hand van Angelo Furlan.

De 24-jarige Rus Yury Trofimov blijft dus leider in de Franse rittenkoers. Hij start zondag in de slotrit met een voorsprong van 52 seconden op Gianni Meersman. Ook Benny De Schrooder, Sven Renders en Frédéric Amorison staan nog in de top tien. De 22-jarige Meersman is bovendien beste jongere en leider in het puntenklassement.