Klaas Vantornout wint veldrit in Eeklo

Klaas Vantornout (Fidea) heeft zaterdag de veldrit in het Oost-Vlaamse Eeklo gewonnen. Hij liet zijn ploegmaat Bart Wellens nog voor het ingaan van de slotronde in de steek en finishte licht afgescheiden. Niels Albert, die een bijzonder slechte start kende, werd derde.

Belga

Al van bij de start legde Bart Wellens er duchtig de pees op. De Fransman Francis Mourey leek er aanvankelijk in te slagen de kloof met Wellens te overbruggen maar hij moest de materiaalpost indraaien met pech. Klaas Vantornout repte zich dan om naar het wiel van Bart Wellens te rijden. De West-Vlaming lukte daarin en meteen was de Fideatandem op gang getrokken.

In de achtergrond verzette het Palmans-Crasduo Niels Albert en de Tsjech Radomir Simunek bergen werk om eveneens aansluiting te vinden bij de twee leiders. Toen Simunek wegviel, stond Albert er alleen voor en was het meteen duidelijk dat niemand Wellens en Vantornout nog zou bedreigen voor de eindzege.

Tot een spurt met twee liet Vantornout het niet komen. Nog voor het ingaan van de allerlaatste ronde ging hij ervandoor. Wellens had geen passend antwoord op de splijtende demarrage van zijn ploegmakker en moest genoegen nemen met de dichtste ereplaats. Niels Albert werd derde.