Restaurateurs stoten op graftombe in Sint-Joriskapel in Sint-Truiden

Tijdens restauratiewerken aan de Sint-Joriskapel op het kasteeldomein Terbiest in Sint-Truiden is een aannemer op een monumentale graftombe uit de vroege 17de eeuw gestoten. De graftombe bevond zich in het koor van de kapel.

Belga

BR>

Het gaat mogelijk om de laatste rustplaats van de schenker van de kapel. Op één van de grafstenen kon het jaar 1629 herkend worden en de naam van "Petrus Charlier", zo deelde het stadsbestuur van Sint-Truiden zaterdag mee.

De Sint-Joriskapel stond vroeger bekend als bedevaartsoord tegen jeuk en huidziekten. De kapel werd in 1993 in erfpacht gegeven van de vzw Sint-Joriskapel.

In 1950 raakte de kapel zwaar beschadigd door een storm. De aannemer is sinds november 2007 werkzaam in de kapel. De buitenkant van de kapel werd eerst volledig gestut. Nadien werden er aan beide zijden van de muren micropalen en verdeelbalken geplaatst. Door deze nieuwe constructie zal de Sint-Joriskapel in de toekomst gestabiliseerd zijn.

Wanneer de volledige restauratie van de binnen- en buitenkant van de Sint-Joriskapel voltooid is, zal de monumentale graftombe zichtbaar tentoongesteld worden in de kapel. Het einde van de werken is voorzien voor 2009.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio