Ouders van Maddie in beroep tegen status van verdachte

De ouders van de in Portugal verdwenen peuter Madeleine McCann willen in beroep gaan tegen hun status van formele verdachte. Dat schrijft de Britse krant Daily Mirror. Volgens de Mirror onderzoeken hun advocaten wanneer zij het best officieel in beroep kunnen gaan tegen die beslissing van de Portugese justitie.

Belga

Een basis voor zo'n beroep kan de uitlating zijn van de Portugese politiechef Alipio Ribeiro dat de McCanns "mogelijk te vlug" officieel verdacht zijn geworden. Volgens de Britse commerciële zender SkyNews is het niet uitgesloten dat die uitlating tot het opstappen kan leiden van Ribiero, die zelf enkele maanden geleden zijn topspeurder de laan had uitgestuurd omwille van loslippigheid tegenover de pers.

Portugese oppositieparlementsleden hebben Ribiero al aangevallen en menen dat zijn uitlating het onderzoek tegen het Britse paar om zeep heeft geholpen, aldus Sky. Die politici hebben dan ook minister van justitie Alberto Costa om uitleg gevraagd.

Madeleine McCann, bijna vier jaar, verdween op 3 mei uit het vakantieappartement van haar toen afwezige ouders in Praia da Luz, in de Portugese Algarve. Onder de drie formele verdachten (arguida's) zijn er ook haar ouders, Gerry en Kate McCann. Ondanks hun status van formele verdachten zijn de ouders van Maddie (nog) niet aangeklaagd.