Geen gewonden bij busbrand in Hasselt

In een stadsbus van De Lijn in Hasselt brak zaterdagmorgen rond half negen een kleine brand uit in het motorcompartiment van het voertuig. Op de bus, die op koolzaadolie reed, zat een tiental passagiers die ongedeerd het voertuig konden verlaten.

Belga

De bus reed op stadslijn H1 vanuit Spalbeek naar het centrum van Hasselt. Aan het kruispunt Kuringersteenweg-Herkenrodesingel reed een automobilist achter de bus. De automobilist merkte een rookontwikkeling op bij de bus ter hoogte van de motorkap. Het voertuig werd tot stilstand gebracht en de reizigers werd gevraagd de bus rustig te verlaten. De reizigers konden overstappen op de andere stadslijnen.

Met brandblussers probeerden de automobilist en de buschauffeur de brand te blussen. "De brandweer was ook zeer snel ter plaatse en kon de rest van het vuur meteen doven", verduidelijkte Sonja Loos, woordvoerster van De Lijn Limburg. "Dankzij de alertheid van de buschauffeur is de veiligheid van de reizigers op geen enkel moment in het gedrang gekomen. De materiële schade bleef beperkt tot het motorgedeelte", aldus Loos.

In oktober 2007 is er een gelijkaardig incident geweest in Stevoort (Hasselt) met een zogenaamde PPO-bus (pure plantenolie). Het voertuig brandde toen wel volledig uit. Die bus reed op koolzaadolie en onderzoek naar de brand wees uit dat er geen oorzakelijk verband was tussen de brand en het gebruik van koolzaadolie.

"Wat de brand van vandaag betreft, is het nog te vroeg om al met zekerheid te zeggen wat de oorzaak is. Daarvoor is het wachten op het onderzoek van onze technische dienst, dat in de loop van de volgende dagen zal plaatsvinden. Tot nu toe is er helemaal geen verband tussen de twee incidenten in Hasselt en Stevoort", aldus de woordvoerster van De Lijn.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio