Man takelt liefdesrivaal ernstig toe met sabel

In Brussel is zaterdagmorgen een man opgepakt die bij een ruzie een 28-jarige ernstig verwondde met een sabel. Het slachtoffer is gewond aan arm, handen, keel en rug. Hij verkeert echter niet in levensgevaar. Volgens het parket van Brussel zijn liefdesperikelen de oorzaak van de confrontatie.

Belga

De twee mannen kregen ruzie met elkaar in de buurt van de Brabantstraat in Schaarbeek. De situatie liep uit de hand waarop een van hen besloot om met zijn auto weg te vluchten. De ander zette daarop de achtervolging in.

Na een lange achtervolging in de Brusselse straten werd de eerste wagen klemgereden. De chauffeur van de tweede wagen bedreigde zijn rivaal met een groot mes, volgens het parket hoogstwaarschijnlijk een sabel. Het slachtoffer werd bij de keel gegrepen en raakte op verschillende plaatsen gewond.

Ook de belager zou bij het gevecht verscheidene verwondingen hebben opgelopen, want hij ging zich zaterdagmorgen ook melden in het ziekenhuis. De politie ging onmiddellijk ter plaatse om hem in te rekenen. De dader is bij de politie gekend voor verschillende feiten.

Het Brusselse parket onderzoekt de zaak nu verder. Er wordt ook een derde persoon ondervraagd. Vermoedelijk gaat het om een vrouw op wie beide mannen verliefd zijn en om wie de ruzie draaide.