Moeder verdrinkt kinderen in bad

Een moeder van vijf kinderen heeft vrijdag in Duitsland twee van haar kinderen in een badkuip verdronken.

ksleurs

BR>

De 35-jarige vrouw uit het Beierse Gersthofen lijdt mogelijk aan een depressie. Volgens de politie zou de vrouw in de vroege ochtend de badkuip met water hebben gevuld en dan haar bijna twee jaar oude dochter en haar zoontje van bijna vijf maanden hebben verdronken. Daarna wekte ze haar echtgenoot om hem te vertellen wat ze gedaan had.

Die liet meteen de hulpdiensten komen, maar alle hulp kwam te laat. Tijdens het drama sliepen de andere drie kinderen van vier, zes en acht jaar in hun bedjes. De twee meisjes en jongen hadden van de daad van hun moeder volgens de politie niets opgemerkt.

De kinderen werden onmiddellijk na de bekendwording van het familiedrama toevertrouwd aan een crisisinterventieteam en aan de Jeugdzorg. De vrouw werd opgepakt.

De rechtbank moet nog beslissen of de vrouw naar de gevangenis of naar een psychiatrische instelling moet. Haar motief is niet bekend. De naaste omgeving van het gezin reageert geschokt. Zij omschrijven de familie als gewone en vriendelijke mensen. Zes jaar geleden gebeurde ook al een drama in Gersthofen. Toen werd de twaalfjarige Vanessa met 21 messteken om het leven gebracht.