Ook tweede verzoeningspoging bij Sabca Limburg mislukt

De tweede verzoeningsvergadering bij Sabca Limburg in Lummen heeft vrijdagavond geen resultaat opgeleverd.

Belga

De vakbonden voor zowel arbeiders als bedienden zaten sinds 16.30 uur bijeen onder leiding van een sociaal bemiddelaar om een voorstel inzake koopkrachtverhoging uit te werken.

De voorzitter van het verzoeningsbureau stelde omstreeks middernacht een proces van niet-verzoening op nadat bleek dat de standpunten van beide partijen te ver uiteen lagen, zo vernam BELGA na afloop van de verzoeningsvergadering van vakbondsafgevaardigde Johnny Frans van het ABVV.

De vakbonden vragen dat aan de tijdelijke werknemers en aan de uitzendkrachten een vast contract wordt aangeboden en dat alle werknemers een substantiële loonsverhoging krijgen.

De directie van haar kant is nog steeds vragende partij voor een arbeidsduurvermeerdering en wilde vrijdag niet verder gaan dan een verhoging van 50 cent in de vorm van maaltijdcheques. Maar dat is voor de bonden dan weer onbespreekbaar.

De vakbonden gaan de werknemers maandag inlichten over de stand van zaken. Zoals het er nu voorstaat, zullen die hun staking hoogstwaarschijnlijk voortzetten, zo was nog in vakbondskringen te horen. Bij Sabca Limburg staken de 50 arbeiders en 20 bedienden nu al meer dan twee weken om een loonsverhoging af te dwingen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio