Vlaams Belang zet criminelen op het internet

Het Antwerpse Vlaamse Belang start volgende week met een website waarop de partij alle criminele feiten in de stad wil verzamelen.

Belga

Boegbeeld van de actie wordt de Antwerpse ex-commissaris Bart Debie, die vorige week door het hof van beroep nog veroordeeld werd tot 4 jaar cel.

"We gaan op de website de grenzen van de wet aftasten", erkent Debie. Zo deinst Vlaams Belang er niet voor terug om foto's en films van bewakingscamera's op het net te zetten.

"We gaan die wel bewerken, met de befaamde zwarte balken voor de ogen. Zo kan iedereen zien wat er gebeurt, en zijn de daders herkenbaar voor wie hen daadwerkelijk kent, maar niet voor het grote publiek."

Parket en politie in Antwerpen wachten voorlopig af. "Het is uitkijken naar wat het Vlaams Belang op die site zal zetten", zegt Sven Lommaert, woordvoerder van de Antwerpse politie.

"En ook het parket zal met argusogen volgen of er geen gelekte informatie op staat. Of andere dingen die niet door de beugel kunnen. Dan zullen ze ons, of de computer crime unit van de federale politie, inschakelen.".