Justitie evalueert federaal parket

Het kabinet-Justitie buigt zich vandaag over de goede werking van het federaal parket na de vrijspraak in het dossier-Erdal.

Belga

"Er zijn veel issues geweest. We willen weten of het federaal parket geworden is wat we gehoopt hadden", stelt Leo De Bock, woordvoerder van justitieminister Jo Vandeurzen (CD&V) zaterdag in De Morgen.

Het federale parket lag de jongste maanden meermaals onder vuur. Justitieminister Jo Vandeurzen (CD&V) wil, zeker na de vrijspraak in het dossier-Erdal van afgelopen week, een en ander tegen het licht houden.

"Er zijn veel issues geweest", zegt zijn woordvoerder Leo De Bock. "En we kijken wat we kunnen doen. Vandaag houden we met Jo Vandeurzen een overleg op het kabinet. We willen nagaan of het federaal parket zijn ambities kan waarmaken en of het geworden is wat we ervan gehoopt hadden. Dat lijkt ons een legitieme bezorgdheid."

Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open Vld) is op dit ogenblik geen vragende partij voor een evaluatie van het federaal parket of van de anti-terreurwetgeving.