Anonieme beller wil excuses aanbieden aan ouders Annick

De 22-jarige Mechelaar die vijf keer met foute informatie naar de politie belde in het onderzoek naar de dood van Annick van Uytsel, blijft nog een maand in de cel. Dat heeft de Leuvense raadkamer vrijdag beslist.

ksleurs

BR> Volgens zijn advocaat begint de jongeman wel te beseffen wat hij heeft gedaan en wil hij zijn excuses aan de ouders van Annick aanbieden.

De Mechelaar had tussen augustus en november vorig jaar vijf keer met de lokale politie van Antwerpen en Diest gebeld met het verhaal dat Annick Van Uytsel omgekomen was bij een verkeersongeval en dat hij het lichaam had helpen verbergen.

Omdat de man sindsdien niets meer van zich laten horen had, werd vorige week woensdag een opsporingsbericht verspreid met zijn stem. Nauwelijks een dag later kon de Mechelaar worden opgepakt en bleek dat hij het hele verhaal had verzonnen.

Volgens zijn raadsman, meester Jaspaert, pleegde hij zijn telefoontjes in een soort ‘waan’, had hij het moeilijk om de breuk met zijn vriendin te verwerken en wilde hij wraak nemen.

De Mechelaar begint volgens zijn raadsman stilaan te beseffen wat hij heeft gedaan. “Hij heeft zijn spijt betuigd en wil zijn excuses aan de familie van Annick Van Uytsel overbrengen. Of die familie daarmee gediend is, wil ik eerst met hun raadsman, meester Jef Vermassen bespreken,” aldus de raadsman die eraan toevoegde dat zijn cliënt een fikse preek kreeg van de raadkamer omdat hij met zijn verzonnen verhaal de hele maatschappij, de onderzoekers en half Vlaanderen op stelten had gezet.