Bewakingscamera’s Brugstaat werken al jaar niet

Vandalen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag toegeslagen in de Bilzense Brugstraat. De daders rukten de buitenspiegels van twee geparkeerde auto’s af.

En verder werd ook het rolluik van de handelszaak De Bilzenaar ingetrapt. Tenslotte sloegen ze ook een van de ruiten van de leegstaande kebabzaak aan diggelen. Ze werden niet gefilmd, want de dure bewakingscamera’s werken al een jaar niet.

“Een politiepatrouille werd meteen ter plaatse gestuurd. Die kon een dronken chauffeur inrekenen. Maar het is nog niet duidelijk of deze iets met de vandalenstreken te maken heeft”, aldus commissaris Steegen van de politie Bilzen-Hoeselt-Riemst.

“Vroeger deden de problemen zich alleen voor tijdens het weekend; maar sinds een viertal maanden doet de overlast zich ook in de nacht van donderdag op vrijdag voor. Meestal beperkt de overlast zich tot wildplassen, braaksel en gebroken glazen. Maar nu is het de tweede keer dat ze mijn rolluik hebben ingetrapt en een keertje werd ook mijn etalage vernield. De horeca-uitbaters kunnen hier ook niet aan doen. Maar zo kan het echt niet langer”, aldus de eigenaar van De Bilzenaar.

Omdat de daders – ondanks de aanwezigheid van camerabewaking – niet gevat worden, kunnen de gedupeerden hun schade op niemand verhalen. “Toen aangekondigd werd dat er de bewakingscamera’s zouden komen, werd dat door iedereen positief onthaald. Nu blijkt echter dat de camera’s niet werken.” Commissaris Steegen bevestigt dit.

“De twee camera’s in de Brugstraat werken al meer dan een jaar niet meer. We vragen al maanden om hier zo snel mogelijk wat aan te doen. Maar er gebeurt niets. Jammer, want ze hadden hun nut al kunnen bewijzen.”

De camera’s werden in februari 2006 in werking gezet, precies met de bedoeling om vandalisme de kop in te drukken. De totale investering bedroeg toen ruim 31.000 euro.

ErSm


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio