Handel aan deel Hasseltweg verdwijnt op termijn

“De handel op een deel van de Hasseltweg zal op termijn verdwijnen.” Dat zegt de Genkse schepen van ruimtelijke ordening Wim Dries. De ruimte die zo vrij komt, is voor woningen, vrije beroepen en horeca. De maatregel maakt deel uit van het vierde ruimtelijk uitvoeringsplan (rup) voor de Hasseltweg.

Het gaat om het gebied op enkele honderden meters voor de Zodenstraat en de Holeven enerzijds tot aan de Genkerhei en de Drijtap anderzijds. Het zijn allemaal zijwegen van de Hasseltweg. Volgens Dries zullen deze maatregelen niet meteen voor morgen zijn.

“Maar ook niet voor komend jaar. Het gaat hier om een lange termijnplanning. Er zullen dus wel ettelijke jaren overheen gaan vooraleer alle handelszaken ook effectief verdwenen zullen zijn. We gaan dat doen door geen toestemming meer te geven voor nieuwe handelszaken. Als er zaken verdwijnen zullen ook geen andere in de plaats komen. Dat is zachte afbouw. Het moet een woongebied worden en daar kan alleen plaats zijn voor diensten die daar in passen. We denken daarbij onder meer aan vrije beroepen en horeca.” Bedoeling is dat in heel het gebied nieuwe verkavelingen ontstaan.

Chris NELIS


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio