Erotische spullen uit de tweedehandswinkel

De vestiging van Kringwinkel Zuiderkempen in Herentals zet zaterdag een stand met erotische spullen op. Het zijn zaken als boeken, videofilms of speelse ornamenten die anders te pikant zijn om in de winkel te leggen. Maar met valentijn mag dat bij uitzondering wel een keertje.

ssimons

BR>

Elke kringloopwinkel vindt bij de binnengebrachte stukken wel eens zaken in de erotische sfeer.

“Die dingen horen in feite niet in een kringwinkel thuis, zodat wij die vroeger altijd weggooiden”, verklaart Nico Peeters van Kringwinkel Zuiderkempen. “Maar eigenlijk zijn die dingen allemaal nog best bruikbaar. Daarom besloten we ze voortaan bij te houden en ze eens per jaar te koop aan te bieden.”

Eén jaar opzijhouden leidde tot vijf volle stapeldozen. Daaruit haalt Nico Peeters bergen seksvideo’s, erotische spelletjes en literatuur. Maar ook hele bergen gadgets in de vorm van allerlei erogene lichaamsdelen, zoals melkkannetjes in de vorm van een vrouwenborst, vonden het voorbije jaar hun weg naar het kringloopmagazijn.

“We hebben een aantal jaren geleden tijdens de Dag van de Kringwinkel als een ludiek element ook zo’n erotisch hoekje ingericht. In de aanloop naar valentijn vonden we het een goed idee om dat initiatief tijdens één dag te herhalen.”

In het eendaagse gamma van de Herentalse kringwinkel zitten ook wel pittige koopjes, maar voor het hardere spul moet je toch naar de gespecialiseerde erotheek. “Het is niet onze bedoeling de klanten voor de hoofd te stoten”, zegt Nico Peeters.

“Op een normale zaterdag krijgen we hier 170 mensen over de vloer. De overgrote meerderheid kan zo’n actie wel hebben. De maatschappij is er ook wel opener in geworden.”