Spontane staking bij metaalbedrijf Crown Verpakking in Deurne

Bij het metaalbedrijf Crown Verpakking België in Deurne is donderdag een spontane staking uitgebroken. De arbeiders eisen van de directie een compensatie voor hun verlies aan koopkracht.

Belga

Tijdens een onderhoud donderdagnamiddag kwam de directie met een eenmalige premie over de brug, maar dat was voor het personeel onvoldoende. Daarop legden de arbeiders van de late ploeg het werk neer. De vakbonden verwachten dat ook het personeel van de nacht niet aan de slag zal gaan.

Het personeel van Crown Verpakking België stapte donderdagnamiddag naar de directie omdat het een financiële compensatie wilde voor het verlies aan koopkracht. "Het voorstel dat de directie daarop deed, betekende een kaakslag voor onze mensen", zegt Luc Van der Vinck van ABVV Metaal.

De directie wilde het personeel een eenmalige premie uitbetalen die zou verrekend worden aan het einde van de loopbaan. Onaanvaardbaar, vonden zowel personeel als vakbonden. Donderdagnamiddag werd het werk neergelegd. "Het is nu wachten op een signaal van de directie", zegt Van der Vinck.

Crown Verpakking België NV is gespecialiseerd in het produceren en verkopen van metaal verpakkingen voor spuitbussen en voor voedingsproducten. Bij het bedrijf werken 370 mensen.