Klaas Vantornout toch welkom in Oostmalle

Klaas Vantornout (Fidea) mag op 17 februari dan toch starten in Oostmalle in de 8e en laatste manche van de GVA-Trofee veldrijden. Donderdag nog raakte bekend dat de West-Vlaming de start in Oostmalle ontzegd zou worden omdat hij eerder forfait had gegeven voor de manches van Niel, Loenhout en Lille, maar donderdagavond meldde Golazo Sports, organisator van het regelmatigheidscriterium, dat het dispuut is bijgelegd.

Belga

"In navolging van het dispuut tussen Louis Van Den Eynde (organisator Oostmalle) en Fidea-renner Klaas Vantornout heeft de koepelorganisatie van de GVA-Trofee contact opgenomen met beide partijen. De organisatie van de GVA-Trofee veldrijden heeft geenszins de bedoeling om renners de start te ontzeggen", vertelt Christophe Impens van Golazo Sports in het communiqué.

"We hebben begrip voor het standpunt van beide partijen. Enkele organisatoren voelen zich bedrogen door het optreden van Klaas in de GVA-Trofee 2007-2008 en Klaas voelt zich niet welkom. Het klopt dat Klaas drie keer niet is komen opdagen voor een manche en soms daags nadien een knalprestatie neerzette. Denk maar aan zijn 'no show' in Niel en knalprestatie daags nadien in Pijnacker of zijn overwinning in Torhout en zijn afwezigheid in Loenhout", aldus Impens. "Maar ik geloof Klaas Vantornout als hij mij persoonlijk op het hart drukt dat dit alles pijnlijk toeval is. Zeg maar een dubbele Wet van Murphy".

"We appreciëren het gebaar dat Klaas Vantornout ons voorgesteld heeft; het bewijst dat Klaas wel degelijk van goede wil is. Zijn optreden, en hopelijk goeie prestatie, in Oostmalle kan het vertrouwen in Klaas terug opkrikken én kan de onderhandelingen voor het nieuwe seizoen 2008-2009 veel vergemakkelijken", besluit Impens.