Raad van bestuur Brussels Airport geeft fiat voor lagekostenterminal

Er komt op Brussels Airport een afzonderlijke terminal voor lagekostenmaatschappijen. De raad van bestuur heeft daarvoor donderdag het licht op groen gezet, zo blijkt uit een persuitnodiging van Brussels Airport. Vrijdag wordt meer informatie gegeven tijdens een persconferentie.

Belga

Over de precieze inhoud van het project wil Brussels Airport donderdag nog niets kwijt, maar volgens de kranten De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Volk zou in een eerste fase 20 miljoen euro geïnvesteerd worden in een pier met zes gates en twaalf inckeckbalies. Er zou voorzien zijn dat de terminal kan worden uitgebreid tot vijftien gates, waardoor de totale kostprijs tot 45 miljoen euro kan oplopen.

De luchthaven rekent erop dat vanaf 2010 een vijfde van het verkeer op Brussels Airport verzorgd wordt door budgetvliegers, schrijven de kranten. Mogelijk wordt de nieuwe terminal gecommercialiseerd onder een eigen merknaam en zullen luchtvaartmaatschappijen minder moeten betalen voor het gebruik dan in de rest van de luchthaven. Niet alle luchtvaartmaatschappijen zouden in de nieuwe terminal welkom zijn.