Clinton steekt eigen geld in campagne

Hillary Clinton heeft haar campagnekas vorige maand met vijf miljoen dollar (3,4 miljoen euro) van haar eigen geld aangevuld om Barack Obama bij te kunnen houden.

AP Ned

Obama haalde vorig maand van donateurs 32 miljoen dollar (21,9 miljoen euro) op, tegen Clinton maar 13,5 miljoen dollar (9,2 miljoen euro). Obama kon hierdoor in bijna elk van de staten waar op Super Tuesday voorverkiezingen werden gehouden adverteren. Ook kan hij alvast een reclameoffensief beginnen in de staten waar in de komende week wordt gestemd.

Clinton en Obama gaven elkaar afgelopen dinsdag weinig toe. Obama won in dertien staten en Clinton in acht, waaronder Californië en New York, die een grote stem hebben op de conventie die in augustus de uiteindelijke Democratische presidentskandidaat aanwijst.

Clinton heeft nu 1.045 gedelegeerden achter zich en Obama 960, van de 2.025 die nodig zijn om de nominatie in de wacht te slepen. De 25 gedelegeerden van de staat New Mexico zijn nog niet verdeeld, omdat nog niet duidelijk is wie daar heeft gewonnen.