Vrijspraak voor dodelijk ongeval

De politierechter heeft woensdag een Nederlander uit Heerlen vrijgesproken voor het veroorzaken van een ongeval met dodelijke afloop. De man kreeg wel een rijverbod van 30 dagen en een boete van 1.100 euro opgelegd omdat hij te veel gedronken had.

ksleurs

BR>

Het ongeval gebeurde op 10 mei 2007 op de E314 in Heusden-Zolder, richting Genk. Bij het ongeval waren een auto en een lichte bestelwagen betrokken. De bestelwagen ging aan het slippen en tollen op het natte wegdek. Een achterligger kon de auto niet meer ontwijken. Voor de 34-jarige bestuurder uit Houthalen-Helchteren kon geen hulp meer baten.

De Heerlenaar, die de eerste wagen bestuurde, werd door het parket van Hasselt vervolgd voor het toebrengen van onopzettelijke slagen en verwondingen en voor het rijden onder invloed van alcohol. Volgens het parket trof de Heerlenaar schuld omdat hij te snel reed. Een verkeersdeskundige werd niet ter plaatse gestuurd. De politierechter achtte de te hoge snelheid niet bewezen en sprak de Heerlenaar vrij voor onopzettelijke slagen en verwondingen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio