Cercle woedend na blessure voor Tom De Sutter

Cercle Brugge reageert bijzonder ontstemd. ”Een ware ramp en een catastrofe.” Volgens voorzitter Frans Schotte treft met name beloftencoach Jean-François de Sart schuld.

bsouffreau

BR>

”Iemand bij de bond moet nu maar eens goed in de spiegel kijken en dan heb ik het uiteraard over De Sart. Onze trainer Glen De Boeck had gevraagd om De Sutter maar één helft te laten spelen. Ik weet niet of het specifiek zo beloofd was, maar het lijkt me ook logisch. Niet enkel had De Sutter zondag nog een late en zware match gespeeld, er kwam ook nog autorit van drie tot vier uur bovenop. Dankzij de aanpak van De Boeck - die de tweede dag na een match altijd vrijaf geeft - hadden we dit seizoen nog geen spierblessures. De verantwoordelijkheid van de sportieve staf van de beloften is dan ook niet gering. We onderzoeken of hiertegen stappen kunnen ondernomen worden. We houden ons hart vast, want ook Stijn De Smet deed 68 minuten mee en moet nog aantreden met de Rode Duivels.”

De Sart wijst schuld af

De bond zit intussen alweer met een vervelende zaak opgescheept. Beloftencoach Jean- François de Sart is weliswaar niet onder de indruk van de kritiek van Cercle.

”Zij doen wat ze willen hé, maar ik had voor het weekend al beslist dat Tom De Sutter één uur zou spelen. Dat heb ik voordien ook telefonisch meegedeeld aan Glen De Boeck. Tijdens de rust heb ik tegen De Sutter en Killian Overmeire nog gezegd dat ze na een kwartier zouden vervangen worden. De wissel was trouwens al aangevraagd. In mijn negen jaar als beloftencoach heb ik altijd de belangen van de speler boven deze van mijn ploeg gesteld. Dat mag je nakijken. Dit is nu eenmaal een ongeluk. Zoiets kan zelfs op training gebeuren. Best mogelijk dat Cercle nu ontevreden is maar wij ook. Ik verlies hiermee eveneens een belangrijke speler.”