'Lage kostenterminal Zaventem wordt tweede luchthaven Brussel'

De raad van bestuur van Brussels Airport beslist over de bouw van een lagekostenterminal. In een eerste fase wil het luchthavenbestuur ongeveer twintig miljoen euro investeren in een pier met zes gates.

Belga

Maar niet alle maatschappijen zijn welkom. Het aandeel van de budgetvliegers in het totale luchtverkeer neemt gestaag toe. De luchthaven van Charleroi opende vorige maand een gloednieuwe terminal om het groeiende aantal budgetvluchten op te vangen.

Brussels Airport wil zijn deel van de koek, en loopt al een tijd rond met het idee voor de bouw van een eigen lagekostenterminal.

Tweede luchthaven

Gedelegeerd bestuurder Wilfried Van Assche droomt eigenlijk van een soort tweede luchthaven die gecommercialiseerd wordt onder een eigen merknaam, schrijven de Corelio-kranten. De raad van bestuur beslist normaliter donderdag definitief over de bouw van zo'n terminal.

In een eerste fase zou worden gedacht aan een terminal met zes gates en twaalf inckeckbalies. Er zou voorzien zijn dat de terminal kan worden uitgebreid tot vijftien gates, waardoor de totale kostprijs tot 45 miljoen euro kan oplopen.

De luchthaven rekent erop dat vanaf 2010 een vijfde van het verkeer op Brussels Airport verzorgd wordt door budgetvliegers.