Werken rond Julianuscomplex schieten goed op

De omgevingswerken rond het Julianus winkelcomplex naderen stilaan hun voltooiing. De Clarissenstraat is opnieuw verhard. Momenteel worden de Leopoldwal en de bestrating van het plein aan de ingang van het complex afgerond.

De fontein op de heringerichte Veemarkt is bijna klaar. Ze wordt 7 op 7 meter groot en bestaat uit negen spuitkoppen die elk afzonderlijk bediend kunnen worden en die voorzien zijn van een helderwitte verlichting. Momenteel is de aannemer bezig met de vernieuwing van de huisaansluitingen van de waterleiding in de Maastrichterstraat.

Eerst komt het stuk tussen de Veemarkt en het Hospitaalplein aan de beurt. Er werd gewacht met het opbreken van de stoepen tot de carnavalsoptocht achter de rug was. Het onderste gedeelte van de Maastrichterstraat zal zes tot acht weken afgesloten blijven voor alle verkeer. De heraanleg van het Hospitaalplein, de Veemarkt en de stoepen zal in de loop van het voorjaar afgerond zijn.

Er wordt een nieuwe plek gezocht voor de inplanting van het borstbeeld van het Heilig Paterke. Hierbij wordt gedacht aan de gevel van zijn geboortehuis onderaan de Maastrichterstraat. De beeldengroep ‘Pumpkeskal’ zal na de restauratie opnieuw geïntegreerd worden in het Hospitaalplein. Het gedeelte van de Maastrichterstraat tussen het Hospitaalplein en de Hemelingenstraat wordt in een latere fase aangepakt.

De bouwwerken van het prestigieuze winkelcomplex startten begin november 2005 en de opening is gepland op 27 februari. De 25 winkels openen de dag erna hun deuren. Verder huisvest Julianus een ondergrondse parking voor 242 auto’s, een hotel en 45 luxeappartementen.

Diro


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio