“Italiaanse camera in Beringse dagopvang”

Twee dames van de Xios Hogeschool trokken helemaal naar het Noord-Italiaanse Padova, om van daar uit met een camera Beringen in het oog te houden.

BR>

Que? “We werken er mee aan een proefproject dat het gebruik van camera’s onderzoekt bij het werken met mensen met een handicap”, vertellen Romina Bijnens en Mieke Vanswijgenhoven, laatstejaarsstudentes maatschappelijk werk.

“In Italië hangt een camera bij iemand thuis, in Beringen hangt er een in De Botermijn, een dagopvang voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Wij kunnen via onze pc inloggen op die camera, de oefeningen met de ergotherapeut volgen en eventueel communiceren. We onderzoeken of zulke camera’s een meerwaarde hebben.”

Beide studentes denken dat ze veel zullen opsteken van de uitwisseling. “De sociale problemen zijn in Italië dezelfde als in België. Maar uit wettelijke of socio-culturele overwegingen worden hier soms toch andere oplossingen geboden. Door die vergelijking te maken, zullen we ons eigen niveau kunnen verhogen. Hier word je geconfronteerd met de sterke en minder sterke punten van de hulpverlening in België.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio