Rode Duivels verslaan Standard in oefenduel

De Rode Duivels hebben woensdag in Sclessin met 0-2 (rust: 0-1) gewonnen van eersteklasser Standard. Voor de troepen van bondscoach Vandereycken was het de eerste wedstrijd in de lange voorbereiding op de WK-voorronde.

Belga

De partij kon amper beter beginnen voor de Rode Duivels. Al na zes minuten zette François Sterchele zich door op links. De voorzet van de Brugse spits werd door Marouane Fellaini voorbij Standard-goalie Jérémy De Vriendt in doel gewerkt (0-1).

Standard was niet aangeslagen door de vroege achterstand en ondanks de resem afwezigen dwongen de Rouches toch enkele mooie kansen af. Toama, De Camargo en de verrassende Kabamba geraakten echter niet voorbij Brian Vandenbussche, de vervanger van de geblesseerde Stijn Stijnen. Bij de Duivels kwam Luigi Pieroni nog dicht bij de 0-2, maar het schot van de nieuwe Anderlecht-spits werd knap gekeerd door De Vriendt.

Na de pauze voerde Vandereycken, net zoals Michel Preud'homme aan de overkant, heel wat wissels door. Zo mocht Brian Vandenbussche in de kleedkamer blijven en kreeg de nationale ploeg met Yves Ma-Kalambay van het Schotse Hibernian voor het eerst een gekleurde doelman tussen de palen.

De vele wissels kwamen het spelbeeld zoals gevreesd niet ten goede. Bovendien liet ook het zware veld op Sclessin goed voetbal amper toe. Toch vielen er langs beide kanten nog kansjes te noteren. Goreux en Villano, twee jonge talenten van de Rouches, kregen beiden een uitgesproken mogelijkheid op de 1-1 maar ze faalden. Aan de overzijde bleef Thomas Buffel tien minuten voor tijd wel koelbloedig en bekroonde zijn eerste wedstrijd voor de Duivels in anderhalf jaar met een goal (0-2). Het was meteen het laatste wapenfeit na een erg zwakke tweede helft van de Rode Duivels, die nog heel wat werk op de plank hebben liggen voor de start van de WK-voorronde in september.