Spice Girls korten hun comebacktournee in

De Spice Girls schrappen Australië, China, Zuid-Afrika en Argentinië van hun wereldtournee. Het optreden van 26 februari in Toronto in Canada is nu het laatste, maakte de voormalige meidengroep vrijdag bekend.

AP Ned

De Spice Girls voeren persoonlijke redenen op als reden voor het besluit. "Het spijt ons echt, maar we hebben andere verplichtingen", zo maakten ze bekend. Hun Comeback Tournee eindigt nu op 26 februari in het Canadese Toronto.

Tot nog toe viel de publieke belangstelling bij sommige concerten tegen. Er wordt gezegd dat er in een aantal steden gewoon te weinig belangstelling is voor de Spice Girls-reünie. De woordvoerder van de Spice Girls verklaart echter dat de vraag naar tickets in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië net niet meer bij te houden is en daarom alle plaatsen van de tournee niet meer kunnen aangedaan worden. The Sun wist dan weer te melden dat Mel C geen zin meer had in de reünie en haar eigen weg wou gaan.

Victoria Beckham, Mel C, Geri Halliwell, Mel B en Emma Bunton kondigden in juni een eenmalige reünie aan van de Spice Girls, de groep die halfweg de jaren negentig splitte. De tournee begon 2 december in Vancouver, De Spice Girls traden al op in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten, Spanje en Duitsland. De geplande optredens in Sydney, Beijing, Kaapstad en Buenos Aires komen te vervallen.