Boliviaans vliegtuig maakt noodlanding

Een chartervliegtuig van de maatschappij Lloyd Aereo Boliviano heeft vrijdag vlak voor de landingsbaan van de oostelijke stad Trinidad een noodlanding moeten maken in een ondergelopen bos.

AP Ned

Het toestel raakte zwaar beschadigd, maar alle inzittenden brachten het er levend van af. Lokale media melden dat verscheidene passagiers gewond naar het ziekenhuis zijn vervoerd.

De Boeing 727 kon vrijdagochtend wegens zware storm niet bij zijn bestemming Cobija landen. Het toestel zette daarop koers naar Trinidad, 590 kilometer verder, maar had mogelijk net te weinig brandstof aan boord. Overlevenden verklaarden dat de motoren van het toestel op nauwelijks een kilometer voor de landingsbaan waren uitgevallen. "We merkten dat de motoren uitvielen en dat het stil werd. Toen riepen ze 'crash-houding! crash-houding!' en twee of drie tellen later raakten we de grond", zei Paolo Bravo, een lid van de Braziliaanse Senaat dat in het vliegtuig zat. "Het vliegtuig viel, de vleugels braken af, maar de romp bleef intact."

LAB, een voormalig staatsbedrijf dat in 1996 geprivatiseerd werd, kampt al jaren met financiële problemen. De vloot is teruggebracht tot een handvol vliegtuigen die slechts op charterbasis worden ingezet.