Kans op skiplezier in Oostkantons

In de Oostkantons is vrijdag de sneeuw beginnen vallen, waardoor de kans bestaat dat de skipistes dit weekend open gaan, zegt Manfred Dahmen, de directeur van de Dienst voor Toerisme van de Oostkantons.

Belga

Rond het Signal de Botrange in Weismes, het hoogste punt van België, sneeuwt het al enkele dagen. Er ligt echter nog onvoldoende sneeuw om te kunnen skiën. Zo lag er vrijdagnamiddag op de pistes nog maar 4 cm sneeuw. Sinds vrijdagavond is het echter opnieuw beginnen sneeuwen in Weismes, en ook op andere plaatsen vormt zich stilaan een witte laag.

"We hopen dat er genoeg sneeuw valt zodat er voor het einde van het weekend geskied kan worden", legt Manfred Dahmen uit. "We zullen vanaf zaterdagmorgen bij alle pistebeheerders langsgaan om na te gaan hoe het is gesteld met de sneeuwlaag en of de pistes open zullen gaan of niet."

De Dienst voor Toerisme van de Oostkantons heeft een telefoonnummer, 080/22.74.74, waarnaar mensen kunnen bellen om zich te informeren over de weersomstandigheden en de skimogelijkheden in de regio. Ook kan men terecht op de website

.

Foto: in afwachting van de eerste sneeuwfoto's uit België, sneeuwplezier in Rusland.