Glen De Boeck tot 2011 technisch directeur bij Cercle

Glen De Boeck wordt tot 30 juni 2011 technisch directeur bij Cercle Brugge. Dat meldde de nummer drie uit de Belgische competitie vrijdag.

Belga

BR>

De 36-jarige De Boeck is bij Cercle aan zijn eerste seizoen als hoofdcoach bezig en had er nog een contract tot 2009. Hij blijft trainer en krijgt nu een ruimere rol. Zo zal hij voortaan instaan voor de uitbouw van de sportieve en technische organisatie van Cercle. "Dat met het oog op het behalen van een maximale rentabiliteit en een verbetering en een versterking van het sportieve beleid en de sportieve prestaties", klinkt het bij Cercle. "Zowel Cercle als Glen zijn ongelooflijk blij met de bereikte overeenkomst, die meteen ook de grote ambities van de groenzwarte vereniging beklemtoont. Immers, bijna alle spelers verlengden de voorbije weken hun engagement bij Cercle, ook al kregen sommigen sprookjesachtige voorstellen van andere ploegen gepresenteerd. Daarenboven werd het team nog versterkt met de talentrijke Tony Sergeant."

Dat De Boeck de titel van technisch directeur krijgt, heeft ook te maken met het feit dat hij geen ProLicence trainersdiploma heeft. "En dat kan een probleem zijn voor de UEFA. Zeker als we Europees willen spelen."

Onder het bewind van De Boeck werd Cercle de revelatie van het seizoen. Met 40 punten uit 19 wedstrijden moet het alleen Club Brugge (44 ptn) en Standard Luik (43) voor zich dulden. De West-Vlamingen bereikten ook de kwartfinales van de Beker van België en wonnen daarin al hun heenwedstrijd tegen Standard met 4-1. Met 46 doelpunten is Cercle de vlotst scorende ploeg in eerste klasse. In de competitie en de beker samen (22 wedstrijden) scoorde Cercle 55 keer, goed voor een gemiddelde van 2,5 doelpunten per match Alleen het Nederlandse Ajax doet in Europa beter.

Als verdediger was De Boeck (°22/08/1971) bij zijn jeugdclub FC Boom (1991-1992), KV Mechelen (1992-1995) en Anderlecht (1995-2005) aan de slag. Hij was 36 keer Rode Duivel. Toen hij in 2005 door blessureleed op 33-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière moest zetten, werd hij assistent bij Anderlecht. Daar werd zijn contract na vorig seizoen niet verlengd. Bij Cercle Brugge volgde hij de naar Germinal Beerschot vertrokken Harm Van Veldhoven op.