Boek.be maakt nominaties voor Boekenleeuw en Boekenpauw bekend

Boek.be heeft vrijdag de nominaties bekendgemaakt voor de Boekenleeuw en de Boekenpauw, de prijzen voor respectievelijk het beste en het mooist geïllustreerde kinder- of jeugdboek van het voorbije jaar. Kanshebbers zijn onder meer Koen Crucke, Mark Tijsmans, Ingrid Godon en Geert Vervaeke.

Belga

De laureaat van de Boekenleeuw wordt beloond met 2.500 euro en ontvangt een gouden speld. De jury mag ook vier Boekenwelpen of eervolle vermeldingen uitreiken. Zij krijgen een zilveren speld. Er werden in totaal 95 boeken aangemeld, waarvan 19 titels uiteindelijk meedingen voor de titel van Boekenleeuw en Boekenwelpen 2008. Onder de genomineerden bevinden zich Dirk Bracke met 'Over tijd', Koen Crucke met 'Oooooh! Van opera', Mark Tijsmans met 'Wiet Waterlanders en de kleine Caroluscode' en Karel Verleyen met 'Thalassa'.

De winnaar van de Boekenpauw krijgt eveneens 2.500 euro en een gouden speld. Daarnaast worden ook twee Boekenpluimen uitgereikt aan illustratoren die een duwtje in de rug verdienen. Zij ontvangen een zilveren speld. Van de 46 aangemelde boeken, werden tien titels weerhouden. Kanshebbers zijn onder meer Ingrid Godon met haar illustraties voor de boeken 'Kleinvader' en 'Naar zee' en Geert Vervaeke voor 'Waarom mijn handen geen schoenen willen'.

De winnaars worden eind februari bekend gemaakt naar aanleiding van de Jeugdboekenweek, die van 1 tot 16 maart loopt.