Staking bij Staples in Tongeren opgeheven na akkoord loonsverhoging

De spontane staking die vrijdagmiddag uitbrak onder de zowat 70 arbeiders van het logistieke bedrijf Staples in Tongeren, is opgeheven nadat de arbeiders een voorontwerp van loonsverhoging met tweederde van de stemmen goedkeurden, zo zegt vakbondsafgevaardigde Eddy Graller van het ABVV.

Belga

De sociale onrust bij Staples was het gevolg van de toelichting die de arbeiders vrijdag kregen over het voorontwerp dat directie en bonden eerder al bereikten. Omdat de uitleg van vrijdag verschilde met de uitleg die de arbeiders voordien over het voorstel hadden gekregen, beslisten ze prompt om het werk neer te leggen.

Bij een andere logistiek bedrijf in Tongeren, Ceva, brak gisteren/donderdag eveneens een spontane staking uit. Ook daar hervatten de arbeiders na enkele uren het werk nadat de directie zich engageerde om de plantmanager tijdelijk te schorsen en naar een andere vestiging over te hevelen.

In het bijgeschaafde ontwerpakkoord bij Staples is vanaf januari een loonsverhoging van twee procent voorzien en een bonuspremie.

Staples werkt voornamelijk voor postorderbedrijven. Het bedrijf verzorgt met name de logistiek van kantoorbenodigdheden. Staples is gevestigd op het industrieterrein Tongeren-Oost.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio