Minder toeristen aan de Kust door sneeuwconcurrentie

De voorspelling van sneeuw in de Ardennen zal mogelijk wegen op de hotelbezetting aan de Kust. Dat zegt directeur André Desmidt van Toerisme Knokke-Heist. "De krokusvakantie is altijd de zwakste vakantie aan de Kust door de concurrentie van sneeuwgebieden en zonnige oorden. Nu ook sneeuw in de Ardennen is aangekondigd, riskeren we ook aan die streek dagjesmensen en kortverblijvers te verliezen."

Belga

"Het is niet bijzonder druk", vat Desmidt de situatie in Knokke-Heist samen. "Doordat de krokusvakantie dit jaar bijzonder vroeg valt, is de concurrentie van de skigebieden nog extra groot. Iedereen zit nog een beetje met een wintergevoel. Daarenboven valt de vakantie dit jaar niet samen met het buitenland. De meeste Duitsers en de Nederlanders hebben vakantie van 9 tot 17 februari."

De hotels in Knokke-Heist kennen voor de volgende weken een lagere bezetting dan bij een gemiddelde krokusvakantie, maar toch iets hoger dan bij doorsnee weekends. "Bijna overal zijn er nog kamers vrij", besluit Desmidt. "We hopen dan ook dat eigenaars massaal hun vakantieverblijven komen opzoeken waardoor het verlies voor de restaurants en tearooms beperkt blijft. Daarvoor is mooi en droog weer nodig. Dat wordt gelukkig aangekondigd. In Heist is er daarenboven van zondag tot dinsdag carnaval. Er worden tienduizenden toeschouwers verwacht voor de grootste en kindvriendelijkste stoet van West-Vlaanderen."

Bij Toerisme Blankenberge worden veel late boekingen gesignaleerd. Een aantal hotels in Blankenberge is volzet, maar er is nog veel capaciteit over. De meeste toeristen in Blankenberge komen er carnaval vieren.