Frauderende aannemer uit Tessenderlo tot jaar cel veroordeeld

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vrijdag een 37-jarige aannemer uit Tessenderlo veroordeeld tot een celstraf van 1 jaar en een boete van 2.200 euro. Hij stond terecht voor fiscale en faillissementsfraude. Gedurende vijf jaar mag hij ook geen vennootschap meer leiden en het vonnis moet in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd worden.

Belga

De man had twee bouwbedrijven in Lummen en Tessenderlo, waarmee hij de strafbare feiten tussen 2000 en 2005 pleegde. Het aannemersbedrijf in Tessenderlo, waarvan hij zaakvoerder was, werd op 3 juni 2004 door de rechtbank van koophandel failliet verklaard. Hij had zeven fictieve facturen ten bedrage van 255.000 euro uitgeschreven voor werken die niet uitgevoerd waren en had die opgenomen in de boekhouding van een van zijn bedrijven om zo vennootschapsbelasting te ontduiken. Hij had activa verduisterd door de verkoop van een bouwkraan voor bijna 31.000 euro.

Zijn bedrijf in Lummen werd op 8 december 2005 failliet verklaard. Hij had activa verduisterd door gelden cash af te halen. Het ging om een bedrag van ongeveer elfduizend euro. De man liet ook een stofzuiger, twee gsm's, een digitaal fototoestel, een computer en een geldsom van 26.000 euro verdwijnen. Met vennootschapsgelden had hij bovendien privé-aankopen gedaan.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio