Peter R. de Vries in media VS met Holloway-zaak

De media in de Verenigde Staten hebben ruime aandacht besteed aan de Nederlandse misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die donderdag bekendmaakte het mysterie rond de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway op Aruba te hebben opgelost. De bewering van De Vries was aanleiding voor Justitie op Aruba het onderzoek te heropenen, zo meldden de Amerikaanse media.

Belga

De tv-zender ABC News brengt maandag een 90 minuten durend programma over de laatste uren van de destijds 18-jarige Natalee Holloway die ze in 2005 waarschijnlijk grotendeels in het bijzijn van de Nederlander Joran van der Sloot doorbracht. Volgens Justitie op Aruba is Van der Sloot de laatste die het meisje in leven heeft gezien.

Verschillende zenders en kranten berichtten uitgebreid over de ontmoeting van Van der Sloot met De Vries tijdens het tv-programma Pauw & Witteman vorige maand, toen Joran na afloop de misdaadverslaggever een glas wijn in het gezicht gooide.

De Vries verspreidde donderdag een persbericht waarin hij aankondigt zondag zijn bevindingen te onthullen. Op basis van nieuwe informatie van De Vries, die bij zijn onderzoek een verborgen camera gebruikte, zei het Openbaar Ministerie op Aruba dat deze gegevens "in belangrijke mate kunnen bijdragen aan de oplossing van het mysterie rond de verdwijning van Natalee Holloway".

Een advocaat van Van der Sloot, Joe Tacopina uit New York, zei het onverantwoordelijk te vinden dat Justitie op Aruba met dergelijke verklaringen komt zonder bewijs te leveren. Hij wees erop dat Van der Sloot in november opnieuw gearresteerd werd op basis van zogenaamd nieuw bewijs dat uiteindelijk niets bleek te zijn.