Saive stijgt 8 plaatsen op wereldranglijst

Tafeltennisser Jean-Michel Saive is op de wereldranglijst van februari, die vrijdag werd vrijgegeven door de Internationale Tafeltennisfederatie (ITTF), acht plaatsen gestegen.

Belga

Dankzij zijn halve finale op de Open van Slovenië (ProTour) staat Saive nu op de 20e plaats. Zo springt hij opnieuw over de Zweed Jörgen Persson, met wie hij vorige maand nog in balans lag voor het laatste rechtstreekse ticket voor de Olympische Spelen van Peking.

Uiteindelijk was het Persson die dankzij decimalen rechtstreeks geplaatst was voor Peking.

Die procedure wordt echter betwist door Saive, die de zaak voor het Sporttribunaal TAS brengt. De ITTF weigert deze stap van Saive blijkbaar niet, maar verwacht wordt dat er op het Top 12-toernooi van komend weekend in Frankfurt misschien wel een oplossing uit de bus komt.

De wereldranglijsten, waarop de punten nu ook tot na de komma worden vrijgegeven, ondergingen weinig wijzigingen. Bij de mannen leidt de Chinees Wang Hao voor zijn landgenoten Ma Lin en Wang Liqin. De eerste Europeaan is de Duitser Timo Boll op de vijfde plaats. Bij de vrouwen neemt de Chinese Zhang Yining de leiding over van haar landgenote Yue Guo.