GVA Trofee zaterdag te gast in Lille

Na een onderbreking van een maand nemen de veldrijders zaterdag in Lille de draad van de Gazet van Antwerpen Trofee weer op voor het slot van het cyclocrossseizoen 2007-2008. In het zand van het recreatiedomein De Lilse Bergen komen zowel de elitererenners als de beloften en de vrouwen in actie. Van de vier wereldkampioenen van Treviso is alleen Hanka Kupfernagel niet van de partij. Met het oog op de Olympische Spelen van Peking heeft de Duitse voor dit seizoen een punt gezet achter haar crossactiviteiten.

Belga

De eerste editie van de Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden voor vrouwen gaat ons een Hollands duel voor de eindoverwinning opleveren. Slechts een punt verschil is er na twee van de vier proeven tussen Daphny van den Brand en Reza Hormes-Ravenstijn. De Britse Helen Wyman volgt al op zeven punten van Van den Brand. Veerle Ingels en Sanne Cant tellen nog een punt meer achterstand, zodat het weinig waarschijnlijk lijkt dat ze na hun bedroevend zwak WK nog in aanmerking komen voor de hoogste eer.

Bij de beloften is de situatie duidelijker. Tom Meeusen heeft zo veel punten voorsprong bij elkaar gesprokkeld dat hij nog amper kan verliezen. Met een achterstand van 33 punten kan alleen zijn ploegmakker Jempy Drucker hem theoretisch nog van de eindzege houden.

Bij de eliterenners kan er Sven Nys met een voorsprong van negentien punten op Lars Boom nog maar weinig gebeuren. Zdenek Stybar als nummer drie volgt zelfs al op 38 punten. Met het podium van het WK (Boom, Stybar en Nys), de pechvogels Mourey en Wellens en beloftenwereldkampioen Niels Albert aan de start, kunnen we echt van een herkansing van Treviso spreken. De topfavoriet is Sven nYs, die al vijf keer de beste was in Lille. Dat is twee keer meer dan Wellens en drie keer meer dan thuisrijder Vervecken.