Taxichauffeur vrijgesproken van medeplichtigheid aan overval

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft vrijdag een 26-jarige taxichauffeur uit Antwerpen vrijgesproken als mededader aan een gewapende overval op een verzekeringskantoor in 2005. De chauffeur vervoerde de overvallers van Antwerpen naar Kortessem, stopte aan het verzekeringskantoor en bracht hen nadien terug naar Antwerpen. Volgens de rechter kon niet met zekerheid aangetoond worden dat de taxichauffeur wist dat zijn passagiers een overval zouden plegen.

Belga

De chauffeur vervoerde de overvallers op 29 augustus 2005 naar een verzekeringskantoor in de Limburgse gemeente Kortessem. De twee pleegden een gewapende overval en gingen aan de haal met een som van 800 euro en twee gsm-toestellen. Na de overval stapten ze in de taxi die op hen stond te wachten en lieten zich naar Antwerpen overbrengen. Verscheidene getuigen hadden de taxi aan het verzekeringskantoor opgemerkt en verklaarden dat de twee overvallers na de overval in de taxi stapten.

Hoewel de taxichauffeur onderweg van zijn werkgever een telefoontje kreeg dat hij mogelijk overvallers vervoerde, onkende hij dat de twee mannen op dat ogenblik in zijn wagen zaten. Tegene de politiediensten loog hij ook over het traject van de terugweg. Het openbaar ministerie vond het ook vreemd dat de chauffeur zijn gps-toestel uitgezet had en meende dat dit erop wees dat hij een en ander voor zijn werkgever wilde verbergen.

Op de zitting stelde de taxichaffeur dat hij op geen enkel moment wist wat zijn passagiers van plan waren. Ook na de overval was hij zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust.

Hoewel de taxchaffeur zich verdacht gemaakt had door onwaarachtige verklaringen af te leggen, achtte de rechter het niet bewezen dat hij schuldig was als medeplichtige aan een crimineel opzet. Wegens twijfel werd vrijgesproken.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio