PACK-actie Kortrijk: 4 illegalen en 10 geseinde personen gevonden

Bij een grootschalige politiecontrole in de regio Kortrijk zijn donderdagnacht vier illegalen en tien geseinde personen aangetroffen. Twee illegale Marokkanen werden bestuurlijk aangehouden waarvan één wordt opgesloten in het centrum 127 bis en de andere het bevel kreeg van de Dienst Vreemdelingenzaken om het grondgebied te verlaten. Voor twee illegale Turken dient een beslissing door Vreemdelingenzaken nog genomen te worden.

Belga

Ondanks het gure stormweer controleerde de politie tussen 19 uur en 01.00 uur 2.110 voertuigen, waarvan 16 treinen in het station van Kortrijk, en 2.959 personen. Tien gezochte personen werden aangetroffen. De politie nam vier verboden wapens (pepperspray, een knuppel, een baseballknuppel en een slagkoord) in beslag. Acht pv's werden opgesteld voor het bezit van softdrugs. Twee niet-verzekerde voertuigen werden in beslaggenomen en van zes personen werd het rijbewijs ingetrokken wegens strafbare alcoholopname.

Bij de actie onder de naam PACK (Politiële Arrondissementele Controleactie Kortrijk) werden 120 agenten ingeschakeld. Naast de diverse politiekorpsen werkte ook de Dienst Vreemdelingenzaken mee, Douane en Accijnzen, de Franse Gendarmerie, de naburige politiezone Moeskroen en het Gemeenschappelijk Frans-Belgisch Douane- en Politiecommissariaat te Doornik.

De controleacties vonden plaats op 15 locaties, langs verschillende autowegen, belangrijke invalswegen, de grensovergang in Rekkem en stations.