Eén dode na aanrijding met drie voertuigen op E313 in Ham

Twee verkeersongevallen op de E313 ter hoogte van Ham hebben vrijdag tijdens de ochtendspits zware verkeersellende veroorzaakt.

Belga

Rond 5.15 uur gebeurde in de richting van Antwerpen een dodelijk verkeersongeval. Een personenauto belandde in de middenberm. De bestuurster, een 24-jarige vrouw, kwam daarbij om het leven. Twee wagens zijn vervolgens op dit ongeval ingereden. Daarbij viel een lichtgewonde.

Rond 6.30 uur gebeurde in de kijkfile richting Hasselt een kettingbotsing met vijf voertuigen. Twee personenauto's en drie lichte vrachtwagens raakten betrokken. Een persoon liep lichte verwondingen op. Het verkeer moest er over de pechstrook. Omstreeks 8 uur stond er in de beide richtingen (Antwerpen en Hasselt) in totaal zowat 25 kilometer file.

Voor het dodelijk verkeersongeval stuurde het parket van Hasselt een verkeersdeskundige. Het slechte weer zou er iets mee te maken hebben, maar onderzoek naar onder meer getuigenverklaringen moet meer duidelijkheid brengen.

Het verkeer op de E313 richting Antwerpen moest in Ham-Kwaadmechelen de autosnelweg verlaten, waarbij de politie een omleiding voorzag. Rond 9 uur waren de takelwerkzaamheden op de E313 in beide richtingen afgerond en kwam het verkeer weer stilaan op gang.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio