Twee Affligemse schepenen naar LDD

De Affligemse schepenen Wiske Bosteels en Willy Teirlinck en OCMW-raadslid Ilse Teirlinck, alle drie lid van de lokale lijst Onafhankelijke Liberalen/Visie, hebben donderdagavond aangekondigd toe te treden tot Lijst De Decker.

Belga

Burgemeester Yvan 't Kint, eveneens lid van de Onafhankelijke Liberalen, wil in het belang van het gemeentelijk beleid neutraal blijven en treedt niet toe. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 sloten 5 van de 9 verkozenen van VLD-Visie een coalitie met de CD&V-N-VA. Leo Guns, lijsttrekker van Open VLD-Visie, verzeilde hierdoor na 30 jaar Affligems burgemeesterschap in de oppositie. Het coalitieakkoord stipuleerde dat Ivan 't Kint van VLD-Visie de eerste vier jaar burgemeester wordt en acteur Walter De Donder (CD&V), burgemeester in het kinderprogramma Samson, de laatste twee jaar. Het vijftal werd inmiddels door Open VLD uit de partij gezet.

Donderdagavond maakten de schepenen Wiske Bosteels (bevoegd voor middenstand, senioren en toerisme), ex-wielrenner Willy Teirlinck (sport, landbouw, milieu en afvalbeleid), OCMW-raadslid Ilse Teirlinck in aanwezigheid van LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker bekend dat ze toetreden tot LDD. Deze partij is volgens het drietal "nog de enige echt liberale partij in Vlaanderen".