Nieuw rusthuis komt in omgeving Fabiola Home

In het voorstel voor een nieuw structuurplan heeft Maasmechelen een nieuw rusthuis voorzien in de omgeving van Fabiola Home in het gebied aan de Smeetslaan richting As.

Zoals eerder bekend werd gemaakt zal het rust- en verzorgingstehuis Vilain XIIII in Leut op termijn de deuren sluiten en moeten die bejaarden verhuizen naar een nog te bouwen rustoord in Lanaken, ergens op de berg richting bestaand ziekenhuis.

In het oude structuurplan was voor Maasmechelen een nieuw rvt-rusthuis gepland onder de brug in Eisden-Dorp ter hoogte van het Atheneum. “Die school heeft een afdeling verzorging zodat de leerlingen er stage konden lopen”, aldus schepen Michel Vigneron (sp.a/Groen!).

“De dienst FIPA Brussel liet ons weten dat twee rustoorden in één gemeente (Eisden-Dorp heeft ook rustoord Heyvis, nvdr) niet kunnen. Zij moeten meer verspreid over de gemeente liggen. Vandaar deze beslissing”, aldus Vigneron.

Schutterijen

Nog nieuw in het structuurplan is de uitdooffunctie voor industrie Op De Berg (As) waar tegen 2035 alle fabrieken weg moeten. Goed nieuws is er voor de schutterijen Sint-Monulfus I en II. “Die zone aan de Ringlaan gaan we behouden voor dat stukje volkscultuur want we zien niet in waar die verenigingen elders terecht kunnen” luidt de redenering.

Verder wordt de kern Boorsem afgebakend met sport- en recreatiemogelijkheden rond de waterplas achter de voetbalvelden en wordt op die plaats uitgekeken naar nieuwe woongebieden richting Kotem. Een woonuitbreiding in de Reihaag wordt geschrapt uit het plan. “Wij gaan dit gebied niet opnemen omdat wij daar van AROM niet verder mogen uitbreiden en ons dan een schadeclaim van Maaslands Huis boven het hoofd hangt”, besluit de schepen.

JTh


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio